Nieuwsbrief januari

Hallo allemaal,

Met het grootste deel van 2021 nog voor de boeg wensen wij jou/jullie bij deze een heel gelukkig, gezond en fijn 2021. Wij hopen dat je/jullie genoten hebt/hebben van de feestdagen, ondanks alle beperkingen. 2021 zal nog steeds in het teken staan van corona, maar ook van hoop en stap voor stap terug naar het ‘oude normaal’. Wij zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk te kunnen zwemmen en er een heel tof zwemjaar van maken.

Voor jullie ligt de nieuwsbrief van januari met informatie over de algemene ledenvergadering. Allen die aan de ALV willen deelnemen kunnen vanaf 19:50 uur klikken op de volgende link: https://meet.google.com/zot-axgx-gde.

In het jaarverslag blikken we kort terug op het afgelopen jaar.

Financiën

In de vergadering zullen we extra aandacht besteden aan de financiële situatie. Om jou/jullie hierop voor te bereiden nemen we alvast hier de gelegenheid om de context te schetsen.

Als zwemclub zijn we de afgelopen jaren erg gefocust geweest op het zo goed mogelijk draaiende houden van het geheel. We hoeven vast niet uit te leggen wat daarbij komt kijken. Dit hebben we trouwens met veel plezier en passie gedaan.

Financieel hadden wij de vaste contributie-inkomsten en ook neveninkomsten van diverse fondsen (Rabo- en Tonckens-) en diverse acties, met sponsorzwemmen als een heel belangrijke. Daarbij konden we terugvallen op voldoende reserve als er investeringen moesten worden gedaan of er sprake was van tegenvallers. Verhoging van de contributie kwam daarom lange tijd niet voor op de agenda van de vergaderingen.

Tijdens de laatste vergadering hebben de financiën extra aandacht gekregen, omdat we merken dat de kosten toch wel aanzienlijk zijn gestegen en ook op korte termijn zullen doorstijgen. Met daarbij opgeteld het jaar 2020 als sterk afwijkend jaar, waarbij de kosten zijn doorgegaan en de inkomsten (sponsorzwemmen bijvoorbeeld) terug zijn gevallen. Gelukkig konden we een beroep doen op de reserve, zodat we die kunnen aanwenden voor het verlies van het afgelopen jaar.

Kijkend naar de komende jaren hebben wij de inkomsten afgezet tegen de vaste uitgaven, waarbij duidelijk is gebleken dat met name de contributiebedragen dienen te worden verhoogd. Wij zullen dat in de komende jaren in behapbare stappen doen en zullen jou/jullie daar een voorstel voor doen, waar dan tijdens de jaarvergadering vragen over kunnen worden gesteld en vervolgens over kan worden gestemd.

Ons voorstel is:

  • Zomer lid EUR 70,00
  • Volledig lid EUR 100,00

Corona

Helaas zitten wij met zijn allen nog midden in de lockdown en zijn vrijwel alle zwembaden gesloten. Het vooruitzicht is dat we dit tot minimaal begin februari en misschien nog wel langer moeten volhouden. Hoever het licht aan het eind van de tunnel nog weg is weten we niet. We hopen in ieder geval dat het virus bedwongen wordt, de vaccinatie snel zal en succesvol zal verlopen, zodat wij de komende maanden steeds meer bewegingsvrijheid terug zullen krijgen.

We hopen dat jullie allen nog gezond zijn en komen bij jullie terug als we meer informatie hebben ontvangen.

Hartelijke zwemgroet,

Bestuur ZV de Watersnip