Extra nieuwsbrief | Trainen met nieuwe coronaregels

Beste leden, ouders, verzorgers,

Het kabinet heeft dinsdagavond (13 oktober) nieuwe ingrijpende maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen treffen de samenleving stevig, en helaas treft het nu ook de sport.

Wat kan wel en wat kan niet?

De komende vier weken mogen leden onder de 18 jaar gewoon trainen.

Boven de 18 jaar mogen er maximaal 4 personen bij elkaar (meerdere groepen naast elkaar mag mits afstand wordt gehandhaafd) en kan er op 1½ meter afstand worden getraind. Om deze reden zal de Diploma C groep naar 9.00-9.45 worden verplaatst om de 18+ groep zoveel mogelijk te kunnen laten zwemmen.

We willen voor de 1ste zwemgroep graag 2 apps aanmaken (11 tot 17 jaar en 18+). Van de 18+ mogen er twee op 1 baan. Met het verplaatsen van de C groep heeft de 18+ groep 4 banen tot hun beschikking. We hebben in de winter 12 leden die 18 jaar of ouder zijn. Het is dus erg fijn om te weten of je wel of niet aanwezig bent. Per week kunnen we 8 leden toelaten. Voor de groep 11 tot 17 jaar zouden we het ook erg prettig vinden als je meldt dat je niet aanwezig bent. Bij uitval kunnen er misschien weer 2 leden van 18 jaar of ouder zwemmen. Mocht je als achttien plusser besluiten de komende tijd niet naar de training te komen laat het dan ook even weten.

We vragen alle zwemmers uit de 1ste groep even een app te sturen naar <nr is op 15 oktober 2020 gemaild aan de leden>. In deze app geef je aan of je wel of niet in de groepsapp wil worden toegevoegd. Vergeet ook niet je naam te vermelden. Op dit nummer kun je ook aangeven als je besluit een tijdje niet te komen zwemmen. Je wordt dan niet aan de groepsapp toegevoegd.

Verder vragen we jullie je aan de volgende regels te houden:

  • In het gebouw draagt iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje. Deze wordt pas afgedaan aan de zwembadrand.
  • Douchen is niet toegestaan.
  • Helpen bij het omkleden is toegestaan met mondkapje. Tijdens training verlaat je het gebouw.
  • Perron blijft voor iedereen gesloten.
  • We houden 1½ meter afstand van elkaar (ook in de kleedruimten).
  • Met klachten blijf je thuis (ook als een gezinslid klachten heeft)!!!

Wat betekent dit voor de zwemlessen van diploma C?

Deze trainingen gaan gewoon door. De zwemtijden zijn nu verplaatst naar 9.00 tot 9.45 uur. Houd bij het brengen en halen de bovenstaande regels in acht.

Wanneer er aanvullende informatie is, zullen wij deze met jullie delen.

Extra bericht van de penningmeester

Er is nog een aantal leden die de bijdrage van het diploma zwemmen niet hebben voldaan. Vriendelijk verzoek om dit zo spoedig mogelijk te voldoen.

Hartelijke groet,

ZV De Watersnip Zuidwolde

Bestuur