Nieuwsbrief september – zomerleden ook opgelet!

Hallo allemaal,
Het zomerseizoen hebben we goed afgesloten. Gezellige clubkampioenschappen, een parcours tijdens de laatste woensdagtraining en diplomazwemmen.

Op naar het winterseizoen. Zaterdag 10 september starten we in zwembad de Dolfijn in Hoogeveen.

Clubkampioenschappen 27 augustus

Een geslaagd clubkampioenschap was het weer op zaterdag 27 augustus. Er is door de aanwezige leden goed gezwommen en veel plezier gemaakt. Wie zijn er deze keer clubkampioen geworden? Dat zijn: Ninthe Holtmaat, Fenna Gabriëls, Ayla Oosting, Lisa Jonkers, Tygo Kuijer, Sem Boonstra, Robin Wierbos en Derk Mol. Iedereen van harte gefeliciteerd! Daarnaast willen we alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor de hulp! Zonder jullie geen clubkampioenschap.


Diplomazwemmen 3 september
Wat hebben er veel leden afgelopen zaterdag afgezwommen. Fantastisch gedaan allemaal! Deze leden zijn een diploma rijker:
Diploma C ZV 1 ZV 2 ZV 3
Floor Bosscha Roan Holtmaat Milan Benjamins Khaella Kuiper
Anna Gabriëls-Hidding Dorien Schoonen Teije Gabriëls Maelynn Oldenkamp
Ida Gabriëls Tijmen Pranger Rinske van het Hoge Evy van Rij
Aafke Schoonen Wesley Kuiper Iris Kleine Isis van Rij
Jaïr Oosting Tygo Kuijer Lana Veerman
Sophie Koster Morris den Ouden
Lauren Schaap
Fiene Scheper
Isa Schuiling
Survival 1 Survival 3 Springen vd plank 1 Springen vd plank 2
Pepijn Bakker Johan Schaafsma Lindsay de Graaff Amber Hepping
Dyezz Boonstra Aimee Holtmaat Veerle Prins
Sem Boonstra Anika Ruitenberg
Fenna Gabriëls
Ninthe Holtmaat
Kim Schuiling
Elynn Vos
Matthijs Wierbos
Robin Wierbos
Van harte gefeliciteerd allemaal! Hieronder een foto van de trotse diploma C zwemsters.
 
Zomerleden opgelet! Een keer meetrainen bij de Dolfijn? 
Zaterdag 10 september is er de mogelijkheid voor de zomerleden om 1 keer mee te trainen en te ervaren of het iets voor je is.

Mocht je het iets vinden dan kun je je aanmelden via ledenadministratie@zvdewatersnip.nl. Wil je als zomerlid, volledig lid worden? Dan zijn de kosten tot en met het einde van dit jaar € 35,- euro. Vanaf 2023 betaal je daarna het lidmaatschap van een volledig lid. Meer informatie kun je lezen op onze website.

Word je volledig lid? Dan kun je ook meedoen aan het rijschema. We vertrekken iedere zaterdag vanaf het kerkplein in Zuidwolde. Als ouder/verzorger rijd je dan ongeveer eens in de 4 weken. Hoe werkt het? De 1e groep vertrekt om 7.50 uur vanaf het kerkplein en de 2e groep om 8.30 uur. Van de kinderen die meerijden verwachten we van de ouders dat zij meedoen in het vervoerschema. We gaan ervan uit dat als je moet rijden, er 4 leden met je mee kunnen. Meld je aan door een bericht te sturen naar bestuurzvdewatersnip@outlook.com.

Wintertrainingstijden
Vanaf 10 september trainen we weer in zwembad de Dolfijn, met de volgende groepsindeling:
8.15 – 9.00 uur:  2009 en ouder
9.00 – 9.45 uur:  2010 en jonger

De rijschema’s zijn gedeeld in app-groep. Heb je hier vragen over of zit je nog niet in de app? Neem dan even contact met ons op.

Lidmaatschap Watersnip  

Alle lidmaatschappen worden vanaf 1 december stilzwijgend verlengd met 1 jaar. Wil je het lidmaatschap aanpassen/opzeggen? Geef dit dan uiterlijk 30 november 2022 per mail door aan: ledenadministratie@zvdewatersnip.nl. Dit geldt voor alle lidmaatschappen, ook voor zomerleden en het ‘vriendjes en vriendinnetjes lidmaatschap’.

Afscheid trainer Gerard
Zaterdag hebben we afscheid genomen van onze trainer Gerard. Als kind zwom Gerard altijd al bij de zwemclub, later is hij bij ons trainer geworden. Bedankt Gerard voor alle trainingen! En bij het afscheid van een trainer hoort natuurlijk ook de traditie.. dus een nat pak.

Nieuwe klokkers en wedstrijdsecretariaat
We zijn blij dat er 4 mensen zich hebben gemeld om de klokkercursus te gaan doen: Anna Gabriëls, Ewout Kuijer, Kristel Schuil en Wijtze Visser.

Het wedstrijdsecretariaat wordt van Karlien Offerein overgenomen door Yvonne Kuijer.

Rabo ClubSupport
Van 5 t/m 27 september kunnen leden van de Rabobank weer stemmen op de Rabo clubsupport.

Stemmen jullie ook op ons? Klik hiervoor op deze link. Alvast bedankt!

Social media

Volg ons ook op Facebook en Instagram!

Swimtimes

Voor de wedstrijdzwemmers is er een handige website: swimtimes.nl. Hierop kun je wedstrijduitslagen bekijken, maar ook jouw pr’s. Leuk om eens te bekijken. Wel moet je eerst een account hiervoor aanmaken.

Vrijwilligers

Helaas zijn er bij de clubkampioenschappen en het voorzwemmen wat dingen misgelopen. Er waren mensen te laat aanwezig, waardoor ze uit het wedstrijdschema waren gehaald, verder was er onduidelijkheid bij het voorzwemmen. Graag willen we met jullie delen dat wij ons als bestuur vrijwillig met veel plezier inzetten voor het zwemplezier van de leden. Activiteiten organiseren kost veel tijd en energie en meestal levert het ook veel energie op. Wij vinden het ook heel erg vervelend als iemand ergens niet aan mee kan doen, omdat die te laat is of niet voldoende lessen heeft gevolgd. Graag begrip hiervoor. Een aantal bestuursleden heeft hier een aantal dagen last van gehad.

Wedstrijden
  • 22 oktober – Hoogeveen (ZPC)
  • 10 december – Klazienaveen
  • 25 februari – Hoogeveen (Watersnip)
  • 18 maart – Dedemsvaart
  • 29 april – Hoogeveen (ZPC)
  • 24 juni – Zuidwolde (Watersnip)
Hartelijke groet,
ZV De Watersnip Zuidwolde
Bestuur