Nieuwsbrief juni

Hallo Allemaal,

We zwemmen alweer 8 weken in ons mooie buitenbad.

Diplomazwemmen.

Zaterdag 19 juni 2021 hebben weer een heel aantal kinderen een prachtig diploma gehaald. Van harte gefeliciteerd hiermee, toppers!! Mocht je zwemvaardigheid 3 gehaald hebben dan kun je nu kiezen uit: Waterpolo en aqua sportief voor kids. Op de zaterdagen, ook de zomerperiode door, lekker door oefenen, zodat jullie op 4 september weer voor het volgende diploma kunnen gaan. Laten we hopen dat het jullie lukt om in de komende vakantietijd de vier kruisjes te scoren om in ieder geval te kunnen voorzwemmen.

Sponsorzwemmen.

We gaan het weer doen, SPONSORZWEMMEN. Helaas kon vorig jaar het niet doorgaan, maar dit jaar gaat het vast weer een succes worden. Op maandag 5 juli 2021 is het zover. Ook al zwem je niet mee, kom gezellig langs en moedig de zwemmers aan. Mede omdat het sponsorzwemmen vorig jaar niet door kon gaan, zijn de extra inkomsten voor de vereniging zeer welkom.

De sponsorlijsten zijn alweer uitgedeeld, zodat elke zwemlid aan de slag kan gaan. Succes met het werven van sponsoren. Mocht je de sponsorlijst nog niet hebben of even uit het oog zijn verloren, dan tref je er 1 in de bijlage aan om te printen. Voor diegene die het grootse sponsorbedrag bij elkaar heeft gezwommen, ligt een leuk presentje klaar. Uiteraard hopen we dat iedereen weer meedoet.

Clubkampioenschappen.

SAVE THE DATE! Op zaterdag 28 augustus gaan we clubkampioenschappen houden. Meer informatie hierover volgt.

Bericht van het Snipperteam

Zwemkamp.

Het kamp komt er weer aan! Jawel, jullie horen het goed: we mogen weer een nachtje bij het zwembad logeren!! Alle kinderen en tieners zijn van harte welkom. Noteer alvast zaterdagavond 28 augustus 19.00 uur t/m zondagochtend 29 augustus 8.30 uur. Jullie krijgen nog meer informatie. Voor de tieners: jullie mogen in een tent slapen dit jaar. Regel voor jezelf even een tentje.

Groetjes Snipperteam.

Onweer.

Helaas maken we regelmatig mee dat een mooie warme zomerdag gevolgd wordt door regen en onweer. Regen is geen probleem natuurlijk, maar met onweer is verder zwemmen helaas te gevaarlijk.

Voor alle duidelijkheid hebben wij hier het protocol van het zwembad weergegeven:

Bij naderend onweer (slagen zijn hoorbaar) zwembad ontruimen en 30 minuten afwachten. 

Er mag pas weer gezwommen worden een half uur na het verdwijnen van het onweer.

Het is voor ons als bestuur van de zwemclub vaak moeilijk in te schatten of de onweersbui over ons heen komt of alsnog een omtrekkende beweging maakt. Ook weerapps geven niet altijd een goed beeld. Daardoor ontstaan nog wel eens discussie of de juiste keuze is gemaakt. Wij doen er samen met het zwembad alles aan de trainingen door te laten gaan, maar bedenk wel dat we gaan voor ons aller veiligheid. We vertrouwen op begrip van iedereen.

Bericht van TC Suthwalda over nieuw aangelegde padelbanen.

Het zal jullie wellicht niet ontgaan zijn dat de tennisclub Suthwalda bezig is met de aanleg van zgn. padelbanen. Dit is een relatief nieuwe tak van balsport en nog niet aanwezig binnen gemeente De Wolden. Op vrijdag 2 juli worden de banen opgeleverd en daarna willen we zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met deze sport, die je heel goed naast je huidige eigen sport kunt beoefenen. Daarvoor gaan we een heel aantal clinics geven: op 2, 3, 4 en 5 juli voor eigen leden TC Suthwalda, op 6 en 7 juli voor de leden van andere tennisclubs in De Wolden en op 8, 9 en 10 juli voor de leden van de overige sportverenigingen uit Zuidwolde waaronder dus zeker ook die van jullie. Wij zorgen voor uitleg, begeleiding én de benodigde materialen. Het kost niets en het verplicht uiteraard ook tot niets. Kennismaken met deze sport is het doel van de clinics.

Via de volgende link kun je je aanmelden: Opening padel TC Suthwalda

We hopen dat we veel collega sporters mogen verwelkomen tijdens de clinics!

Alvast bedankt!

Bericht van de penningmeester

Heerlijk we hebben al twee maanden kunnen zwemmen in ons vernieuwde buitenbad. Wij hebben opnieuw veel nieuwe leden mogen verwelkomen en dat is super! Daarom nogmaals de info over onze lidmaatschappen. De nota voor de contributie krijgen jullie per mail, dus voor degene die nog niet betaald heeft, willen jullie ook in de spam mail kijken of dit bericht daar is terecht gekomen. Wij hebben 2 soorten lidmaatschap. Je kan volledig lid worden of zomerlid.

Volledig lid
Wanneer je kiest voor een volledig lidmaatschap dan ben je een volledig kalenderjaar lid en kun je zowel in de zomerperiode (mei- september) in het buitenbad, als in de overige maanden van het jaar in het binnenbad trainen. De contributie is € 100,- euro per jaar. Bij het éérste jaar van het lidmaatschap wordt de contributie berekend vanaf de éérste maand van het lidmaatschap tot en met december. Als volledig lid kan er ook een startnummer aangevraagd worden zodat je kunt deelnemen aan wedstrijden. Wanneer je als volledig lid ook wilt deelnemen aan de zaterdagtrainingen voor diploma’s, dan wordt er € 15,- in rekening gebracht.

Zomerlid
Wanneer je kiest voor een zomerlidmaatschap, dan ben je een volledig kalenderjaar lid, waarbij je in de zomerperiode van mei – september in het buitenbad kunt trainen. De contributie is € 70,- euro (inclusief kosten van de zaterdagtraining in de zomerperiode voor diploma´s).
De kosten voor het omzetten van een zomerlidmaatschap naar volledig lid vanaf september tot en met december zijn € 35,- euro. Je wordt als zomerlid niet uitgenodigd voor deelname aan wedstrijden.

Alle lidmaatschappen worden minimaal aangegaan voor een heel kalenderjaar. Als het lidmaatschap niet voor 1 december van het lopende jaar wordt opgezegd, dan wordt deze stilzwijgend verlengd met 1 jaar. Dit geldt voor zowel volledige leden als zomerleden.

Afzwemmen kost € 5,– per diploma. Per zomerseizoen wordt doorgaans twee keer afgezwommen voor een diploma.

Heel veel succes met de trainingen!! Voor degene die op vakantie gaat, heel veel plezier!!

Met spetterende zwemgroet,

Bestuur ZV De Watersnip