Nieuwsbrief mei

Hallo allemaal,

We zijn alweer een aantal weken lekker buiten aan het trainen in ons eigen buitenbad. Super fijn om weer heerlijk buiten te zwemmen!

Foto trainers
Ons trainersteam op de foto, van links naar rechts:
Aleida Hepping, Cas van Doorn, Niek Offerein, Ramona Schaap, Roelina Kikkert, Jan-Willem Gabriëls, Gerard Noordhuis.

App-groep 
De app-groep (voor snelle communicatie naar onze leden) is gestart. Bedankt voor de reacties! Wie nog toegevoegd wil worden, kan zijn nummer doorgeven: bestuurzvdewatersnip@outlook.com
In deze appgroep kunnen de leden alleen berichten ontvangen.

Sponsorzwemmen
Woensdag 8 juni is het sponsorzwemmen tijdens de training. Het geld wat we ophalen met het sponsorzwemmen is belangrijk voor het blijven bestaan van onze gezellige sportieve vereniging in Zuidwolde.
Om het financieel rond te krijgen, zijn we deels afhankelijk van deze actie. Deze gelden gebruiken we voor badhuur, materialen, KNZB-kosten, activiteiten, enzovoort. Om dit in de toekomst ook op deze manier te kunnen blijven doen, roepen we iedereen op om mee te doen en sponsors te zoeken. Je zwemt een half uur. De sponsoren kunnen je per baan sponseren of voor een vast bedrag. Probeer zoveel mogelijk sponsors binnen te halen, zodat we met z’n allen een leuk bedrag bij elkaar zwemmen. De sponsorlijsten zijn al uitgedeeld tijdens de trainingen, heb je er nog niet één gekregen, zie de bijlage of vraag even aan de trainers of bestuursleden of ze een lijst aan je willen geven.

Zwemloop
Doe je ook mee? Zwembad de Waterlelie organiseert een zwemloop op woensdag 15 juni. Nieuw dit jaar is een kikkerchallenge voor 5-13 jaar. Meer informatie over de zwemloop kun je vinden op de website van Zwembad de Waterlelie. Op 15 juni is er vanwege de zwemloop geen training.

Clubkamp 
Op 17 juni organiseren we weer een zwemkamp voor alle kinderen, tieners en jongeren van onze zwemclub. Hieronder zie je hierover alle informatie. Kom je ook? We hebben er weer zin in! Geef je op voor 11 juni. Bij je opgave ontvangen we ook nog graag het volgende: telefoonnummer(s) ouder(s), toestemming of je op de foto gaf voor social media en of je allergieën hebt.

Voorzwemmen en diplomazwemmen
Voorzwemmen is niet hetzelfde als proefzwemmen zoals dat bekend is bij het halen van diploma A en B. Iedereen die 4 keer (of vaker) op de zaterdag aanwezig is geweest mag voorzwemmen. Bij het voorzwemmen wordt door de trainers bepaald of je alle aspecten van het diploma beheerst. Als dat zo is, mag je de zaterdag daarop diplomazwemmen. Om te weten of je op de zaterdag aanwezig bent geweest, is het belangrijk dat je je eerst meldt bij het dienstdoende bestuurslid. Hij/zij noteert dat je aanwezig bent geweest. Om veel zwemmeters te maken en oefeningen vaker te doen is het handig dat je ook op maandag- en woensdagavond komt trainen.
En zelf oefenen in het zwembad helpt ook om de oefeningen en de slagen steeds beter te leren. Oefening baart kunst 🙂.
 
Vriendjes, vriendinnetjes, klasgenoten mee naar een training 
Op maandagavond 20 juni mag je je vriendje, vriendinnetje, klasgenootje meenemen naar de training. Dan kunnen ze zelf ervaren hoe leuk de zwemclub is. Misschien willen ze ook lid worden?
 
Spellen met ouders/broertjes en zusjes (in bezit van diploma A+B)
Maandagavond 11 juli mogen je ouders/broertjes en zusjes meezwemmen tijdens je training. We doen dan samen allerlei leuke spellen in het water.

Clubkampioenschappen
27 augustus is weer ons clubkampioenschap. We gaan ervan uit dat alle leden dan meedoen. Het is een gezellige onderlinge wedstrijd! Binnenkort ontvang je de uitnodiging via je mail.
 
Koffie/thee
Op zaterdagochtend en tijdens activiteiten verkopen wij koffie/thee om de clubkas aan te vullen. Van harte aanbevolen! Er kan een strippenkaart worden gekocht of per kopje betaald worden, met QR-code of contant.

Hulp gezocht
Voor de wedstrijd op 25 juni en voor ons clubkampioenschap op 27 augustus zoeken wij ouders of leden die mee willen helpen. Graag zien we je aanmelding in onze mailbox bestuurzvdewatersnip@outlook.com.

Voor in de agenda 
maandag 6 juni geen training i.v.m. 2e Pinksterdag
woensdag 8 juni sponsorzwemmen
woensdag 15 juni geen training i.v.m. zwemloop, georganiseerd door zwembad de Waterlelie
17-18 juni clubkamp (vrijdagavond tot aanvang training zaterdagochtend)
maandag 20 juni vriendjes- en vriendinnetjesavond
zaterdag 25 juni wedstrijd-vierkamp De Waterlelie (voor wedstrijdzwemmers)
maandag 27 juni 1e keer voorzwemmen
zaterdag 2 juli 1e keer diplomazwemmen
maandag 11 juli spellen met ouders, broertjes en zusjes (in bezit van diploma A en B)
zaterdag 27 augustus clubkampioenschappen (voor iedereen)
maandag 29 augustus 2e keer voorzwemmen
zaterdag 3 september 2e keer diplomazwemmen
 
Hartelijke groet,
ZV De Watersnip Zuidwolde
Bestuur