Nieuwsbrief mei

Hallo allemaal,

De afgelopen 3 weken hebben we al weer heerlijk kunnen genieten ons mooie (nieuwe) zwembad.

Na deze eerste weken kunnen we al wel zeggen dat de jongeren er toch even weer flink aan moeten wennen. Ook is de eerste groep flink gegroeid, waardoor we de leeftijdsindeling vanaf vandaag (26 mei 2021) hebben aangepast.

De indeling op maandag en woensdag wordt:  
18.15-18.45 2013 en jonger
18.45-19.15 2010-2012
19.15-19.45 2006-2009
19.45-20.30 2005 en ouder

Op zaterdag zijn er geen wijzigingen!

Op Maandag 14 juni gaan we voorzwemmen

Als je vier zaterdagen aanwezig bent geweest mag je hier aan deelnemen om te laten zien waar je staat voor je diploma.

Zijn alle gezwommen onderdelen goed voldaan dan krijg je een briefje mee en mag je zaterdag 19 juni 2021 diploma zwemmen.

Zijn nog niet alle onderdelen met voldoende gezwommen dan vervalt de diploma training van zaterdag 19 juni 2021.

Met het voorzwemmen 14 juni hanteren we het volgende schema:

  Op Maandag bij het voorzwemmen worden de tijden:
18:15 – 19:00 Diploma C en Zwemvaardigheid 1 & 2
19:00 – 19:45 Zwemvaardigheid 3,

Wereld zwemslagen en Synchroonzwemmen

19:45 – 20:30 Normale training voor 2005 en ouder.

15 minuten voortijd aanwezig zijn!!!!

Voor de eerste drie groepen vervalt de normale training!

Tijdens het voorzwemmen is het voor ouders niet toegestaan om langs de badrand te kijken.

Na het voorzwemmen krijgen de kinderen die eraan toe zijn een briefje mee en mogen ze zaterdag 19 juni 2021 Diploma Zwemmen.

De tijden zijn dan gelijk aan de normale zwemtijden.

  Op Zaterdagmorgen worden de tijden:
7.30 – 8.15 Diploma C en Zwemvaardigheid 1
8.15 – 9.00 Zwemvaardigheid 2 en 3
9.00 – 9.30 Wereld Zwemslagen en Synchroonzwemmen

Bij het diploma zwemmen mogen de kinderen ouders en broertjes/zusje meenemen om te kijken.

Helaas is het niet mogelijk om opa’s, oma’s, ooms, tantes, neven, nichten, vrienden en vriendinnen toe te laten i.v.m. de corona maatregelen. Alle bezoekers van deze morgen wordt vriendelijk verzocht voldoende (1,5 meter) afstand van de anderen te houden.

Voor allen die nog niet toe zijn aan het diplomazwemmen, vervalt de training van zaterdag 19 juni 2021 en zien we jullie graag op de volgende training.

Sponsorzwemmen

We gaan het weer doen, sponsorzwemmen. Op maandag 5 juli 2021. Elk jaar was dit een vaste waarde in het zomerseizoen. Helaas kon vorig jaar het niet doorgaan. Naast dat we de gezelligheid missen, zijn we ook een flink bedrag aan inkomsten misgelopen. Mede daardoor hebben we de reserves aan moeten spreken.

Laten we er dit jaar dan ook een onvergetelijke avond van maken. Binnenkort worden de lijsten uitgedeeld, zodat elke zwemlid aan de slag kan gaan. Voor diegene die het grootse sponsorbedrag bij elkaar heeft gezwommen, ligt een leuk presentje klaar. Uiteraard hopen we dat iedereen weer meedoet.

Borstcrawl cursus

De eerste training is afgelopen woensdag gehouden. Henk Jan en Koen hebben de eerste lijnen uitgezet voor het verbeteren van de techniek en het aanleren van handigheidjes. Het is geweldig om te zien hoe snel iedereen het op zijn/haar niveau het oppakt. Een enthousiaste groep cursisten!!

Op het moment dat deze nieuwsbrief bij jullie in de mailbox valt is de tweede training ook achter de rug.

Zwemkamp

Beste watersnippers,

Het kamp komt er weer aan! Jawel, jullie horen het goed: we mogen weer een nachtje bij het zwembad logeren!! Alle kinderen en tieners zijn van harte welkom.

Noteer alvast zaterdagavond 28 augustus 19.00 uur  t/m zondagochtend 29 augustus 8.30 uur.

Jullie krijgen nog meer informatie. Voor de tieners: jullie mogen in een tent slapen dit jaar. Regel voor jezelf even een tentje.

Groetjes Snipperteam.

Bericht van de penningmeester

Heerlijk we kunnen weer zwemmen! De eerste trainingen zijn alweer achter de rug en als we de weerberichten mogen geloven komt er ook eindelijk mooi weer aan!! Gelukkig kunnen onze bikkels wel tegen een stootje en werd er ook op de vroege zaterdagmorgen door vele leden gezwommen.

Wij hebben veel nieuwe leden mogen verwelkomen en dat is super!

Daarom nogmaals de info over onze lidmaatschappen. De nota voor de contributie krijgen jullie per mail, dus voor degene die nog niet betaald heeft, willen jullie ook in de spam mail kijken of dit bericht daar is terecht gekomen.

Wij hebben 2 soorten lidmaatschap. Je kan volledig lid worden of zomer lid.

Volledig lid
Wanneer je kiest voor een volledig lidmaatschap dan ben je een volledig kalenderjaar lid en kun je zowel in de zomerperiode (mei- september) in het buitenbad, als in de overige maanden van het jaar in het binnenbad trainen.
De contributie is € 100,- euro per jaar. Bij het éérste jaar van het lidmaatschap wordt de contributie berekend vanaf de éérste maand van het lidmaatschap tot en met december. Als volledig lid kan er ook een startnummer aangevraagd worden zodat je kunt deelnemen aan wedstrijden. Wanneer je als volledig lid ook wilt deelnemen aan de zaterdagtrainingen voor diploma’s, dan wordt er € 15,- in rekening gebracht.

Zomer lid
Wanneer je kiest voor een zomerlidmaatschap, dan ben je een volledig kalenderjaar lid, waarbij je in de zomerperiode van mei – september in het buitenbad kunt trainen. De contributie is € 70,- euro (inclusief kosten van de zaterdagtraining in de zomerperiode voor diploma´s).
De kosten voor het omzetten van een zomerlidmaatschap naar volledig lid vanaf september tot en met december zijn € 35,- euro. Je wordt als zomer lid niet uitgenodigd voor deelname aan wedstrijden.

Alle lidmaatschappen worden minimaal aangegaan voor een heel kalenderjaar. Als het lidmaatschap niet voor 1 december van het lopende jaar wordt opgezegd, dan wordt deze stilzwijgend verlengd met 1 jaar. Dit geldt voor zowel volledige leden als zomerleden.

Meedoen aan het diplomazwemmen kost € 5,–.

Heel veel succes met de trainingen!!

Met spetterende groet,

Bestuur ZV de Watersnip