Nieuwsbrief juni

Hallo allemaal,

De nieuwsbrief van deze maand sturen we een week eerder dan gebruikelijk. Dit i.v.m. de informatie over voorzwemmen, diplomazwemmen en nogmaals (gewijzigde) corona regels.

Voorzwemmen

Op maandag 29 juni 2020 gaan we voor de eerste keer voorzwemmen. Let op: Neem je kleding die je zaterdags gebruikt mee! Maandag 29 juni mogen alle kinderen die vier keer hebben getraind op zaterdag (de zogeheten kruisjes) “voorzwemmen”. Let wel: voorzwemmen bij onze zwemvereniging is niet te vergelijken met het voorzwemmen tijdens de reguliere zwemlessen A en B. De voorzwemsessie is voor de trainers het moment om te bepalen of kinderen toe zijn aan diplomazwemmen. Alle kinderen met vier kruisjes mogen deelnemen aan deze voorzwemsessie. Echter niet alle kinderen komen in aanmerking voor het diplomazwemmen. We kiezen er nu voor om dit nog extra toe te lichten om teleurstelling bij de kinderen te voorkomen.

Vriendelijk verzoek om 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn!

Op de volgende tijden wordt er op maandag 29 juni voorgezwommen:

18:15 – 19:00 Diploma C en Zwemvaardigheid 1
19:00 – 19:45 Zwemvaardigheid 2, 3, Waterpolo en synchroonzwemmen
19:45 – 20:30 Normale training 2004 en ouder.

Voor de eerste drie groepen vervalt de normale training!

Tijdens het voorzwemmen is het voor ouders niet toegestaan om langs de badrand te kijken. Na deze training krijgen kinderen die er aan toe zijn een briefje mee en mogen ze zaterdag 4 juli diplomazwemmen. De tijden zijn dan gelijk aan de normale zwemtijden.

7.30 – 8.15 Diploma C en Zwemvaardigheid 1
8.15 – 9.00 Zwemvaardigheid 2 en 3
9.00 – 9.30 Synchroonzwemmen en Waterpolo.

Bij het diplomazwemmen mogen de kinderen ouders en broertjes/zusje meenemen om te kijken. Helaas is het niet mogelijk om opa’s, oma’s, ooms, tantes, neven, nichten, vrienden en vriendinnen toe te laten i.v.m. de coronamaatregelen. Alle bezoekers van deze morgen wordt vriendelijk verzocht voldoende (1,5 meter) afstand van de anderen te houden.

Voor allen die nog niet toe zijn aan het diplomazwemmen vervalt de training van zaterdag 4 juli en zien we jullie graag op 6 juli weer bij de training.

Vanaf 11 juli zal er Springen van de plank en Snorkelen worden gegeven. De kinderen die diploma C en zwemvaardigheid 1, 2 en 3 hebben afgerond kunnen kiezen welk diploma ze graag willen beoefenen.

Allen die voor snorkelen kiezen krijgen (indien ze dit zelf niet bezitten) een eigen snorkelsetje en flippers in bruikleen (dit i.v.m corona). Ouders worden verzocht hier een leenovereenkomst voor te tekenen.

Wist u dat:

  • er op zaterdagmorgen weer een kopje koffie/ thee te verkrijgen is voor het symbolische bedrag van € 0,50? Deze wordt voor je ingeschonken door de baddienst i.v.m. de coronaregels.
  • het zwembad de Waterlelie binnenkort de glijbanen opent? Houd Facebook in de gaten om bij de opening van de glijbaan aanwezig te kunnen zijn.
  • er enkele verruimingen van de coronaregels zijn geweest? Het protocol is hierop aangepast.
  • wij tijdens trainingen geen gebruik maken van toiletten en kleedruimtes? Willen jullie je ook aan deze regel houden? Wij zien helaas dat er toch gebruik van wordt gemaakt.
  • vanaf 15 juni het weer mogelijk is om na de training gebruik te maken van de douchegelegenheid? Iedereen van 12 jaar en ouder wordt verzocht wel 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De middelste douches worden daarom niet gebruikt.

Nieuwsbrief

Ons streven is om elke laatste woensdag van de maand een nieuwsbrief te verzenden. Als iemand een bijdrage heeft voor de nieuwsbrief kan hij/zij dit aanleveren tot de laatste maandag voor het verschijnen van de nieuwsbrief. Je kunt jouw bijdrage sturen naar bestuurszvdewatersnip@outlook.com

We vernemen dat de nieuwsbrief helaas niet bij iedereen binnenkomt. Daarom zullen we vanaf heden de nieuwsbrief ook op de website plaatsen.

Hartelijke zwemgroet,

Bestuur ZV de Watersnip