Nieuwsbrief juli

Hallo allemaal,

De schoolvakantie is alweer over de helft. Velen genieten van een heerlijk vakantie of kijken terug op hun vakantie. Enkelen kijken uit naar hun welverdiende vakantie. Wij hopen dat jullie ondanks alle coronamaatregelen tijd hebben om heerlijk te genieten. Zo lezen we in het nieuws dat in veel landen het aantal besmettingen weer oplopen.

Helaas is dit in ons eigen mooie Nederland ook het geval. Zeeland, Zuid- Holland en Noord- Holland komen dagelijks veel besmettingen bij. Ons verzoek aan jullie is om wijs te handelen.Ben je in deze gebieden geweest, houd jezelf in de gaten en neem indien nodig afstand. Kom je terug uit een oranje gekleurd vakantieland verzoeken wij jullie de eerste twee weken niet naar de trainingen te komen.

Blijf thuis als jij of iemand in je gezin klachten heeft!

We zijn allen een beetje coronamoe maar we moeten de onderstaande regels zeker nog even in acht nemen om jezelf en anderen te beschermen.

  • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
  • In het water is afstand houden niet meer noodzakelijk maar op de kant: Houd 1 ½ meter afstand!!

Voorzwemmen en diplomazwemmen

  • Op maandag 31 augustus 2020 gaan we voor de tweede keer voorzwemmen.
  • Op zaterdag 5 september 2020 gaan we voor de tweede keer diplomazwemmen.

In de volgende nieuwsbrief kunnen jullie de tijden van het voorzwemmen vinden. Noteer de data van voorzwemmen en diplomazwemmen alvast in je agenda!

Zwem4daagse

Zwembad de Waterlelie gaat een zwem4daagse organiseren van 25 tot en met 28 augustus 2020. Doe je ook mee? Houd Facebook in de gaten voor meer informatie.
Bij de training van 26 augustus 2020 vervallen de groepstijden en kan iedereen trainen door 10 banen (of meer) te zwemmen in slagen naar zijn of haar keuze.

Lidmaatschap

Nog even en dan start het winterseizoen. Allen die hun zomerlidmaatschap willen omzetten naar volledig lidmaatschap kunnen dit kenbaar maken met een mail naar ledenadministratie@zvdewatersnip.nl. Voor meer informatie over lidmaatschappen kunnen jullie terecht op onze site.

Vervoerschema

Beste Ouders,

Straks gaan we weer het winterseizoen in met het zwemmen. We gaan dan weer (net als voorgaande jaren) in het binnenbad de Dolfijn in Hoogeveen zwemmen. Hier zijn we weer vervoer voor nodig. We gaan ervan uit dat jullie als ouders bereidt zijn om weer deel te nemen in het rijschema. Willen jullie even een berichtje naar mij doen als je NIET wilt deelnemen in het rijschema. Heb je verder vragen over het rijschema, dan kun je deze stellen via de mail. Mijn mailadres is: willemijnschaafsma@gmail.com.

Willemijn.

De regels van het RIVM zijn als volgt:

Als ouder met eigen auto rijdt en kinderen meeneem van een ander dan mag dit. Onder de 12 jaar hoeven de kinderen geen mondkapjes te dragen; boven de 12 jaar helaas wel. Wij (als bestuur van de Watersnip) gaan er vanuit dat een iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en allen boven de 12 jaar voor zijn eigen mondkapje zorgt en deze ook bij zich heeft.

Hartelijke zwemgroet,

Bestuur ZV de Watersnip

Bijlage:
Corona richtlijnen training (juli)