Nieuwsbrief juli 2023

Beste allemaal,
De maand juli is van start gegaan. Binnenkort begint de zomervakantie. Voordat deze begint hebben we nog een paar leuke dingen in het vooruitzicht. Ook blikken we terug naar een aantal activiteiten. Veel leesplezier!

5 juli | geen training tot 19:45 uur, wel zwemmen

Van 4 tot en met 7 juli organiseert Zwembad de Waterlelie de Zwem4Daagse. Op woensdag 5 juli vervalt daarom onze training van de 1e 3 groepen (18:15 tot 19:45 uur). Je mag als lid die avond wel baantjes zwemmen, ook al doe je niet mee met de Zwem4Daagse. Wil je meedoen met de Zwem4Daagse? Bekijk de website van Zwembad de Waterlelie voor meer informatie. De training van de 4e groep (19:45 – 20:30 uur) gaat wel door.

10 juli | Ouders zwemmen mee

Lijkt het je als ouder eens leuk om mee te trainen met je kind? Op 10 juli is dit je kans. Dan mag je meetrainen. Doe je ook mee?

15 juli | Clubkampioenschappen

Op 15 juli vanaf 16:45 uur organiseren wij onze clubkampioenschappen. In een gezellige en laagdrempelige sfeer zwemmen we wedstrijden tegen elkaar. De leden die hebben aangegeven mee te willen doen hebben een mailtje hierover ontvangen. Er is ook catering aanwezig, waaronder ons welbekende broodje hamburger. Supporters zijn ook van harte welkom!

19 juli | Zeemeermin/-man zwemmen

Via de mail hebben jullie al informatie hierover ontvangen. En er zijn al veel aanmeldingen binnen. Ook van niet-leden. Onze leden geven we echter wel voorrang. Mocht er voldoende ruimte zijn dan mogen niet-leden uiteraard ook meedoen. Aanmelden kan nog tot en met 12 juli via deze link. Doe het wel snel, want er is maar ruimte voor 10 personen per tijdsvak.

19 juli | Koffie/thee met lekkers voor 4e groep

Voor onze leden die trainen van 19:45 – 20:30 uur hebben we na afloop nog een kopje koffie/thee met iets lekkers.

Wedstrijd 24 juni

Op zaterdag 24 juni organiseerden wij de vierkamp wedstrijd in de Waterlelie. Het was een geslaagde namiddag/avond. Onze wedstrijdzwemmers deden weer met veel enthousiasme mee. Ook de jongste zwemmers zwommen 50 meter, echt knap! Aan het einde werden de bekers uitgedeeld van de afgelopen periode, wij hebben de vierde plek gehaald. De beker komt in onze prijzenkast te staan. De catering viel ook weer goed in de smaak, er zijn heel wat hamburgers gebakken en gegeten. En een mooie opbrengst voor de kas.

Zwemkamp

Op 16 en 17 juni was het zwemkamp. Wat hebben de kinderen en jeugd een geweldige tijd gehad. Ook de begeleiders trouwens 🙂. Er was een vossenjacht, kampvuur met marshmallows, broodjes knakworst, lekker lang zwemmen, natuurlijk met z’n allen (niet) slapen bij het zwembad (bij de overkapping bij de kassa, schapenhok of in eigen tent) en een heerlijk ontbijtje ’s ochtends. Het prachtige weer was een kadootje.

Sponsorzwemmen

Het eindbedrag van het sponsorzwemmen is bekend. Het prachtige bedrag van €2245,90 hebben we mogen ontvangen, dankzij jullie inzet!

Aleida geslaagd

Onze trainer Aleida heeft het examen behaald waardoor zij officieel examinator is. Daar zijn wij als zwemclub super blij mee, want nu kunnen we een paar jaar vooruit met het aanbieden van zwemdiploma’s. Gefeliciteerd Aleida!

Niet in het bad als je geen training hebt

Buiten je eigen trainingstijd, mag je op maandag- en woensdagavond niet in het ondiepe gedeelte van het zwembad vrij zwemmen. Wij kunnen dan namelijk geen toezicht garanderen.

Diploma’s 2e periode zomerseizoen

Op zaterdag 24 juni hebben we de 1e periode van het diplomazwemmen afgerond. Veel leden zijn een diploma rijker 👍!

Vanaf zaterdag 1 juli zijn we gestart met de 2e periode van het diplomazwemmen. Dit betekent dat de teller vanaf dan weer op 0 staat. Leden die op 28 augustus voor een diploma willen voorzwemmen zullen vanaf 1 juli in ieder geval 4 keer op een zaterdag aanwezig moeten zijn om dan voor te mogen zwemmen. Voor de zekerheid alles nog even op een rijtje.

 • Tijden zaterdag
Diploma C en Zwemvaardigheid 1 7:30 – 8:15 uur
Zwemvaardigheid 2 en 3 8:15 – 9:00 uur
Survival of Synchroonzwemmen 9:00 – 9:30 uur
 • Kledingvoorschriften

Doe je zaterdag mee met de onderstaande diplomalessen? Trek dan gelijk de extra kleding aan.
Diploma C
 • Badkleding
 • Lange broek (broeken die naadloos aansluiten op de huid, zoals een legging en pyjamabroek zijn niet toegestaan)
 • Shirt of blouse met lange mouwen
 • Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan, schoenen zonder vaste zool zijn niet toegestaan)
 • Regenjas/windjack
Zwemvaardigheid 1, 2 en 3
 • Badkleding
 • Lange broek (broeken die naadloos aansluiten op de huid, zoals een legging en pyjamabroek zijn niet toegestaan)
 • Shirt of blouse met lange mouwen
 • Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan, schoenen zonder vaste zool zijn niet toegestaan)
 • Waterdichte plastic tas
Survival

Heb je zwemvaardigheid 3? Dan kun je kiezen om te gaan oefenen voor een diploma voor Survival (1, 2 of 3) of Synchroonzwemmen (1, 2 of 3). Voor Survival moet je extra kleding aantrekken. Dit is voor:

 • Survival 1: Lange spijkerbroek, shirt of blouse met lange mouw en schoenen
 • Survival 2: Lange broek, shirt of blouse met lange mouw, regenjas en schoenen
 • Survival 3: Lange broek, shirt of blouse met lange mouw, trui, regenjas en schoenen

Agenda

Woensdag 5 juli

Tot 19:45 uur geen training i.v.m. Zwem4Daagse

Maandag 10 juli 

Ouders mogen meedoen met de training 

Zaterdag 15 juli 

Clubkampioenschappen vanaf 16:45 uur (voor alle leden)

Woensdag 19 juli Zeemeer(min)(man) zwemmen

Maandag 28 augustus

Voorzwemmen 

Zaterdag 2 september 

Diplomazwemmen 

Hartelijke groet,

ZV De Watersnip Zuidwolde
Bestuur
Volg ons ook op Facebook en Instagram!