Nieuwsbrief april

Hallo allemaal,

De afgelopen dagen hebben we weer heerlijk kunnen ervaren dat het voorjaar aanstaande is. De vogels zijn druk in de weer tussen de frisgroene bomen. En wat zijn de dagen alweer een stuk langer.

De hoogste tijd ook om samen met jullie te starten aan het buitenseizoen. Het zwembad ligt er prachtig bij, wat is er een werk verzet! We zijn er helemaal klaar voor. Op 1 mei gaan we van start!!

O ja, Corona. Ondanks dat we daar helaas nog steeds mee te maken hebben, mogen we toch los.  De richtlijnen tref je hier aan, maar samengevat komt het neer op:

 • op de kant de 1 ½ meter maatregel respecteren.
 • in het water komt de 1 ½ meter regel te vervallen.
 • geen beperkingen van het aantal personen in het water.
 • kleedruimten mogen (na afloop) worden gebruikt (thuis zwemkleding aan doen).
 • douches blijven gesloten.

Jubilaris

U kent hem vast wel, Minne Jellema. Hij is niet weg te denken bij het zwembad, al jaren actief. Inderdaad al jaren, namelijk al 30 jaar. Altijd zo betrokken en niets was te veel. Reden om hem in het zonnetje te zetten. Komende zaterdag 1 mei gaan we dit doen ergens tussen 09.00 en 09.30 uur. Heb je ooit met hem te maken gehad, kom dan ook even langs om dit met je bezoek te laten blijken.

Afscheid

Na jaren van actieve diens als trainer bij onze zwemclub, heeft Carmen Mulder aangegeven te stoppen met het geven van zwemtrainingen. Dat vinden wij natuurlijk heel jammer, maar we respecteren haar keuze.  Carmen heeft de trainingen altijd voor passie gegeven en dat is duidelijk overgekomen bij de leden. De laatste tijd vervulde ze ook binnen de trainersgroep meerdere taken.

Ook Carmen willen wij graag op een speciaal moment bedanken voor haar inzet voor de zwemclub. Dit zal ook op zaterdag 1 mei plaatsvinden ergens tussen 09.00 en 09.30 uur. Van harte welkom natuurlijk om daar bij te zijn, we zouden dit erg op prijs stellen.

Even voorstellen

Hoi allemaal mijn naam is Niek Offerein.

Ik ben 21 jaar oud en woon in Zuidwolde, op dit moment volg ik de studie Retail management ondernemerschap aan het HNL Stenden in Leeuwarden en werk 4 dagen in de week bij Albert Heijn de Weide in Hoogeveen. Ik heb van 2008 tot ongeveer 2016 gezwommen bij de zwemvereniging de Watersnip en heb het altijd met veel plezier gedaan. Ik ben gevraagd om gast trainer te worden en daar heb ik ja opgezegd. Ik heb er heel veel zin in en jullie zien me binnenkort bij het zwembad.

Nog even het programma, de tijden en bijzonderheden

We gaan op zaterdag 1 mei 2021 weer oefenen voor de diploma’s/zwemvaardigheden. Let op we oefenen de eerste keer in zwemkleding, dit om weer even te wennen!! Vanaf zaterdag 8 mei graag de kleding weer aan zoals onder het kopje kledingvoorschriften staat beschreven. De eerste trainingsavond zal zijn op maandag 3 mei 2021.

 

Op de volgende data is er geen training!  
Woensdag 5 mei 2021 Bevrijdingsdag
Maandag 24 mei 2021 2e pinksterdag

 We hebben voor dit zomerseizoen weer de gebruikelijke zwemvaardigheden en als je tot en met zwemvaardigheid 3 al hebt gehaald, kun je kiezen uit de volgende diploma’s:

1e deel (mei-juni) Wereldzwemslagen of Synchroonzwemmen

2e deel (juli-augustus) Aqua sportief of Waterpolo

We hanteren de volgende indeling.

De indeling op maandag en woensdag wordt:  
18.15-18.45 2012 en jonger
18.45-19.15 2009-2011
19.15-19.45 2006-2008
19.45-20.30 2005 en ouder
  De indeling op zaterdag wordt:
7.30- 8.15 Diploma C en Zwemvaardigheid 1
8.15 – 9.00 Zwemvaardigheden 2 en 3
9.00 – 9.30 Overige zwemvaardigheidsdiploma’s die dit jaar worden aangeboden.

 Kledingvoorschriften diploma C

 • Badkleding
 • Lange broek (broeken die naadloos aansluiten op de huid, zoals een legging en pyjamabroek zijn niet toegestaan)
 • Shirt of blouse met lange mouwen
 • Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan, schoenen zonder vaste zool zijn niet toegestaan)
 • Regenjas/windjack

Kledingvoorschriften Zwemvaardigheid 1, 2 en 3

 • Badkleding
 • Lange broek (broeken die naadloos aansluiten op de huid, zoals een legging en pyjamabroek zijn niet toegestaan)
 • Shirt of blouse met lange mouwen
 • Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan, schoenen zonder vaste zool zijn niet toegestaan)
 • Waterdichte plastic tas MET NAAM (corona-maatregel)

En dan zijn er natuurlijk de diploma afzwemdagen!!

Data voor voorzwemmen en diplomazwemmen. 

(Onder voorbehoud i.v.m. corona ontwikkelingen.)

   
Maandag 14 juni 2021 Voorzwemmen alle diploma’s Tijden worden later vermeld
Zaterdag 19 juni 2021 Diploma zwemmen Op normale zwemtijden
Maandag 30 augustus 2021 Voorzwemmen alle diploma’s Tijden worden later vermeld
Zaterdag 4 september 2021 Diploma zwemmen Op normale zwemtijden.

Borstcrawltraining

We hebben Henk Jan en Koen bereid gevonden een borstcrawl cursus verzorgen. Deze cursus zal starten op woensdag 19 mei. We verwachten een flinke interesse voor deze borstcrawl cursus, dus als je mee wilt doen meld je snel aan. Alle informatie hierover is te vinden op onze site. Op Facebook en Instagram zijn we ook actief.

Bericht van de penningmeester

Eindelijk mogen we over een paar dagen weer zwemmen! De contributienota is in april naar jullie verzonden, hartelijk dank aan alle leden die reeds hebben betaald. Het verzoek aan de overige leden om dit binnen de gestelde termijn te doen. Wij hebben de nota verzonden aan het bij ons bekende mailadres. Aan eenieder het verzoek ook in de spam mail te kijken of de nota daar is terecht gekomen. Het koffiedrinken hebben wij verhoogd naar 1 euro. Voor de duidelijkheid hieronder de info voor onze lidmaatschappen:

Wij hebben 2 soorten lidmaatschap. Je kan volledig lid worden of zomer lid. 

Volledig lid
Wanneer je kiest voor een volledig lidmaatschap dan ben je een volledig kalenderjaar lid en kun je zowel in de zomerperiode (mei- september) in het buitenbad, als in de overige maanden van het jaar in het binnenbad trainen.
De contributie is € 100,- euro per jaar. Bij het éérste jaar van het lidmaatschap wordt de contributie berekend vanaf de éérste maand van het lidmaatschap tot en met december. Als volledig lid kan er ook een startnummer aangevraagd worden zodat je kunt deelnemen aan wedstrijden. Wanneer je als volledig lid ook wilt deelnemen aan de zaterdagtrainingen voor diploma’s, dan wordt er € 15,- in rekening gebracht.

Zomer lid
Wanneer je kiest voor een zomerlidmaatschap, dan ben je een volledig kalenderjaar lid, waarbij je in de zomerperiode van mei – september in het buitenbad kunt trainen. De contributie is € 70,- euro (inclusief kosten van de zaterdagtraining in de zomerperiode voor diploma´s).
De kosten voor het omzetten van een zomerlidmaatschap naar volledig lid vanaf september tot en met december zijn € 35,- euro. Je wordt als zomer lid niet uitgenodigd voor deelname aan wedstrijden.

Alle lidmaatschappen worden minimaal aangegaan voor een heel kalenderjaar. Als het lidmaatschap niet voor 1 december van het lopende jaar wordt opgezegd, dan wordt deze stilzwijgend verlengd met 1 jaar. Het diplomazwemmen kost € 5,– per diploma.

Tot zaterdag!!

Met spetterende groet,

Bestuur ZV de Watersnip